Over Jakima

Hallo! ik ben Marion van de Wiel, de ontwerpster van alle kaartjes die op de website van Jakima staan. Ik ben sneltekenaar en illustrator. Ik woon samen met man Hugo, en ben moeder van een grote zoon en dochter.

Ik ben afgestudeerd als mode-ontwerpster aan de Artez Hogeschool in Arnhem in 1991, en heb meerdere jaren gewerkt als freelance styliste voor verschillende modebedrijven. Maar mijn echte interesse ligt bij illustreren. Op de middelbare school tekende ik mijn klasgenoten na, en mijn bijbaantje op de kunstacademie was sneltekenen op markten en feestjes. (Dat doe ik trouwens nog steeds, kijk op www.sneltekenaars.com)

Ik laat me inspireren door heel veel dingen: de tekeningen van Fiep Westendorp en Dick Bruna, de strips uit mijn jeugd (Asterix en Obelix, Guust Flater, Jan, Jans en de kinderen). Ook de hobby's die ik naast het tekenen heb (fietsen, wandelen, skiën en reizen) probeer ik te verwerken in mijn kaartjes.

Eén van de mooiste momenten in mijn leven was (naast het halen van mijn rijbewijs) toch wel de geboorte van mijn kinderen. Ik vind het daarom superleuk om geboortekaartjes te tekenen, en ik hoop dat dat van mijn ontwerpen afstraalt.

 

Alle illustraties op deze website zijn eigendom van Marion. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen en aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline. Ik verkoop de illustraties ook niet los als digitale bestanden.